Voor de Oude Kerk te Delft hebben we een expositie ontworpen die de markante personages en unieke elementen uit de Oude Kerk laat zien. Van Maarten Tromp tot Antoni van Leeuwenhoek. Van bijzondere praalgraven tot de prachtige glas-in-lood ramen. De expositie is op maat ontworpen én geproduceerd. Tijdloos en verplaatsbaar. Dit is het verhaal van bijzondere mensen en voorwerpen uit een rijke historie.

Disciplines: Design, Print, concept, strategie

Onze eerste productie voor de Oude en Nieuwe Kerk in Delft was de website met een interactieve tijdlijn: het verhaal en de gebeurtenissen in en rondom de kerk vanaf het ontstaan in het jaar 1050 tot vandaag de dag. De volgende stap was het produceren van een succesvolle campagnefilm.

Onze opdracht in het maken van deze expositie was het ontwikkelen van de complete identiteit: advies over de ruimtelijke invulling, de routing, en uiteindelijk het ontwerp en vormgeving. Ook zijn diverse onderdelen in huis geproduceerd (XXL-prints) en geplaatst.

Markante figuren

De expositie is gebaseerd op twee pijlers; de historische ontwikkeling van het kerkgebouw door de eeuwen heen en de markante Nederlanders die hier begraven liggen. De Oude Kerk (ook wel de Scheve Jan genoemd) herbergt de praalgraven en epitafen van o.a. Piet Hein, Maarten Tromp, Antoni van Leeuwenhoek en Johannes Vermeer. Grote namen uit de geschiedenis van Nederland.

Ingedikte verhalen

De beide Godshuizen worden jaarlijks door honderdduizenden toeristen bezocht, uit binnen- en buitenland. De expositie moest dan ook meertalig worden en tot de verbeelding spreken van bezoekers van verschillende achtergronden, culturen en leeftijden.

Na maanden van onderzoek hebben we een shortlist gemaakt van spannende, indrukwekkende en ontroerende verhalen en de expositie ingedikt tot een aangename beleving. Lang genoeg om geïnteresseerden van relevante informatie te voorzien en kort genoeg om de aandacht van de ‘snelle’ bezoeker vast te houden.

Geweldig om met elkaar zo’n prachtige expositie te zien groeien van een basisidee tot de daadwerkelijke plaatsing. Deze expositie brengt de geschiedenis van de Oude Kerk echt tot leven.

~ Wilco Blaak, hoofd Oude en Nieuwe Kerk ~

Design

We waren ons erg bewust van de grootsheid van het gebouw. Het design van de expositie moest daar naadloos op aansluiten. We hebben gekozen voor een stijlvol contrast; strakke hoogglans blokken als tegenhanger van het eeuwenoude interieur. Veel functioneel wit met warme kleurtonen en duidelijke en opvallende typografie.

Dit team heeft gewerkt aan dit project

Marco
orderbegeleider
Pauline
designer
Reinier
algemeen directeur
Jos
designer
Arjan
creatief directeur

Meer weten over deze case?

Bel of e-mail Arjan

0182 - 384 233

Onze site maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikservaring. Bekijk onze privacyverklaring.

Sluit melding